Vissa säger att om du måste fråga vad en fisk är så ja, då är du en. Här kommer en beskrivning av fisk i pokersammanhang så att du kan undvika att fastna i den rollen. Du får även tips på strategier som du kan använda när du spelar mot en fisk.

Kännetecken hos fisken

Kort sagt är en fisk en spelare som spelar på för hög nivå. De blir ofta mat åt hajarna, de bästa spelarna på nivån, vilket skulle kunna förklara namnet. Många fiskar är nybörjare på de lägsta nivåerna, men en duktig spelare på en nivå kan vara en fisk på en högre nivå.

En fisk är alltså en nybörjare eller en spelare som spelar som en nybörjare. De spelar ofta passivt. Det främsta kännetecknet hos en fisk är att deras mål är att vinna genom att ha störst tur, inte mest skicklighet. En fisk lägger ingen eller liten vikt vid odds och annan statistik.

Att vara eller inte vara en fisk

FiskKänner du igen dig själv i denna beskrivning av fisk i pokersammanhang? Då behöver du kanske byta nivå eller läsa på lite. Fisken är ett lätt byte vid spelbordet för duktigare spelare. De fattar ständigt dåliga och omotiverade beslut och inte ens de själva verkar veta varför de gör vissa drag. De spelar för många händer från dåliga positioner, limpar ofta och synar bets med svaga händer. Vid en snabb anblick känns de ofta, men inte alltid, igen på att de inte köper in fullt och de fyller sedan inte på förrän de måste.

Med denna beskrivning av fisk i pokersammanhang bör det vara lätt att hitta fisken vid bordet. Kom dock ihåg den kanske viktigaste regeln vid fiske- den som sa´t han va´t. Den som kallar någon annan för fisk är själv fisken. Även om du blir arg för att en fisk vinner dina pengar med en hand han aldrig borde spelat får du inte tappa kontrollen. Att vara otrevlig och kalla någon för fisk kan få denne att lämna bordet- tillsammans med sina lätta pengar.

Att spela mot en fisk

Om du bara ska ta med dig en sak från denna beskrivning av fisk i pokersammanhang bör det vara att aldrig spela på en nivå där du är fisken. Stöter du på andra fiskar bör du försöka hålla kvar dem vid bordet för att få ut så mycket av dem som möjligt. Se därför till att de tycker det är roligt att spela mot dig och vad du än gör, kalla dem aldrig för fiskar.